1+1 GRATIS op alle WoodWick Ellipse SHOP NU
I.v.m drukte verzendtijd 3-4 werkdagen

Zoeken

De geschiedenis van Yankee Candle

Geurkaarsen zijn er in allerlei soorten en maten van diverse merken, dat weten we allemaal. Maar wist je dat er een goede reden is waarom Yankee Candle de grootste geurkaarsenproducent ter wereld is? In dit artikel nemen we je mee in de geschiedenis van Yankee Candle.

Op een koude avond in de winter van 1969 zat Mike Kittredge, toen 16 jaar, aan de keukentafel in het huis van zijn ouders in Massachusetts. Het was bijna kerst en hij had geen geld om een cadeautje voor zijn moeder te kopen. Toen krijg hij een idee: hij wilde zelf een kaars maken om haar een uniek en persoonlijk cadeautje te geven.

Hij maakte een simpele kaars van ingrediënten die we allemaal wel in de keuken hebben liggen: wax van theelichtjes, een rood krijtje voor de kleur, een stukje touw voor de lont en een melkpak als vorm om de kaars in te gieten. Toen de kaars eenmaal klaar was zag zijn buurvrouw de kaars nog voordat hij deze aan zijn moeder kon geven en wilde de kaars van hem kopen. Met het beetje geld dat hij voor de kaars kreeg kocht hij genoeg nieuwe materialen om twee nieuwe kaarsen te maken: een voor zijn moeder en een om te verkopen. Yankee Candle was geboren!

Na het succes van het kerstcadeautje maakt Mike Kittredge nog meer kaarsen in de keuken van zijn ouders. Met hulp van zijn vader opent hij vervolgens een klein winkeltje. Wist je dat hij de illustraties op de labels nog met de hand inkleurde met potloden? Pas in 1987 worden worden de labels geprint. In 1983 opent Yankee Candle de eerste fabriek in South Deerfield, Massachusetts samen met een grote flagship store.

In de loop der jaren is er veel veranderd bij Yankee Candle. Zo worden er bijvoorbeeld niet alleen maar geurkaarsen gemaakt maar ook autogeuren en wax melts. Toch is er een ding altijd hetzelfde gebleven: de passie voor geur en de hoge kwaliteit van de producten. Nieuwsgierig geworden? Shop de producten via deze link!