Gratis Verzending v.a. €39 (NL & BE)
I.v.m. drukte verzending binnen 2 werkdagen

Zoeken

Geniet langer van je aankoop met Candle Care!

Wist je dat je de levensduur van je Yankee Candle en WoodWick geurkaarsen kunt verlengen door "Candle Care" toe te passen? In dit artikel leggen we je uit wat je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je product zo lang mogelijk mee gaat.

Yankee Candle Webshop Nederland
1. Knip de lont
Een heel belangrijk onderdeel van Candle Care is het knippen van de lont. Dit doe je voor gebruik en na iedere vier uur branden. Bij Yankee Candle gebruik je hiervoor een handige tool: een lontenknipper. Plaats deze op de kaars en knip de lont af tot een lengte van 3mm. Bij WoodWick kun je de houten lont voorzichtig afbreken met je vingers. Zorg ervoor dat de lont niet te kort wordt, dat heeft invloed op het branden van de kaars.

2. Laat de kaars lang genoeg branden
Doof de kaars pas wanneer de gehele bovenlaag vloeibaar is geworden. Kaarsen hebben namelijk een "geheugen". Wanneer je de kaars eerder uit zou doen ontstaat er een kuil waardoor de randen niet meer meesmelten, en dat is natuurlijk zonde. Een uur of 3-4 is voldoende.

Yankee Candle Illumalid Nederland
3. Gebruik een Illuma-Lid of Shade
Yankee Candle heeft prachtige accessoires voor de geurkaarsen die er niet alleen mooi uit zien maar ook nog eens een belangrijke functie hebben. Zo zorgen de Illuma-Lid en Shade ervoor dat de hitte goed in de kaars blijft zitten, dat de vlam stabiel blijft en dat roet wordt opgevangen. Zo geniet je nog langer van je favoriete geur!