1+1 GRATIS op alle WoodWick Ellipse SHOP NU
I.v.m drukte verzendtijd 3-4 werkdagen

Zoeken

De Geschiedenis van Yankee Candle®

Op een koude avond in de winter van 1969 zat Mike Kittredge, toen 16 jaar, aan de keukentafel in het huis van zijn ouders in Massachusetts. Het was bijna kerst en hij had geen geld om een cadeautje voor zijn moeder te kopen. Toen krijg hij een idee: hij wilde zelf een kaars maken om haar een uniek en persoonlijk cadeautje te geven.

Hij maakte een simpele kaars van ingrediënten die we allemaal wel in de keuken hebben liggen: wax van theelichtjes, een rood krijtje voor de kleur, een stukje touw voor de lont en een melkpak als vorm om de kaars in te gieten. Toen de kaars eenmaal klaar was zag zijn buurvrouw de kaars nog voordat hij deze aan zijn moeder kon geven en wilde de kaars van hem kopen. Met het beetje geld dat hij voor de kaars kreeg kocht hij genoeg nieuwe materialen om twee nieuwe kaarsen te maken: een voor zijn moeder en een om te verkopen. Yankee Candle was geboren!

1969

Na het succes van het kerstcadeautje maakt Mike Kittredge nog meer kaarsen in de keuken van zijn ouders. Met hulp van zijn vader opent hij vervolgens een klein winkeltje. Wist je dat hij de illustraties op de labels nog met de hand inkleurde met potloden? Pas in 1987 worden worden de labels geprint.

1983-1984

Yankee Candle opent de eerste fabriek in South Deerfield, Massachusetts samen met een grote Flagship Store.

1994

De fabriek verplaatst naar een nog grotere locatie in Wately, Massachusetts. Yankee Candle bestaat inmiddels 25 jaar!

2000

Het millennium begint goed: Yankee Candle produceert meer dan 80 miljoen kaarsen! Ook zien in dit jaar de welbekende Car Jars het levenslicht.

2016

De eerste Europese fabriek opent in Tsjechië. Dit is tevens de eerste keer dat Yankee Candle buiten de Verenigde Staten haar kaarsen produceert. Een primeur!

2021

Yankee Candle is nog lang niet klaar met innoveren! Zo krijgt in 2021 het assortiment een update, worden de labels verder vernieuwd en worden er vanzelfsprekend weer prachtige nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd.

Alle geurkaarsen en andere geurproducten van Yankee Candle bestel je gemakkelijk bij Scent Circle! We zijn een officieel verkooppunt van Yankee Candle. We leveren in Nederland & België.